9 Ocak 2017 Pazartesi

KARMA CİLT BAKIMI

Merhabalarrr


  Öncelikle bugünün ve peşinden gelecek bir kaç günün yazısı herhangi bir cilt bakımı yada kozmetik ürünüyle alakalı olmayacak.Daha önemli bir konu ile ilgili yani cildimizle cilt tipimizle ilgili olacak.

  Çoğu paylaşımlarımda genel olarak karşılaştığım soru:
*cilt tipimi bilmiyorum?
*nasıl anlarım?
*cilt tipim .... hangi ürünleri kullanmalıyım?





  tarzında olunca bende herkesin kendi cilt tipini anlayabileceği, doğru ürünü seçebileceği bir yazı yazmaya karar verdim.Paylaşacağım bilgiler hiçbir şekilde internetten alıntı değildir.Tamamen cilt bakımı üzerine eğitim aldığım kurstan edindiğim bilglierden yola çıkarak bu yazıyı hazırladım.Çok uzun ve karmaşık olmasın diye her cilt tipini, kullanması gereken ürünü, yapması gereken bakımı tek tek yazmayı öngördüm.Umarım faydası olan bir yazı olur şimdiden herkese iyi okumalar diliyorum..

KARMA CİLT

  Bu ciltlerin temel özelliği T bölgesi dediğimiz alın, burun ve çenenin yağlı olmasıdır.Yanaklar ve göz çevresi daha normal ve kurudur.Bunun tersi de olabilir bu da karma cildin diğer özelliğidir.Çok ender olarak yanakların yağlı T bölgesinin normal olduğu  karma cildede rastlanabilir.Yağlı kısımda açık gözenekler ve sivilceler görülebilir.Yanaklarda bu tür problemler yoktur ve gözenekler kapalıdır..Karma ciltlerde nemsiz olabilir.Çoğu zaman karma cilt normal ciltle karıştırılabilir. 

Karma cilt için önerilebilinecek ürünler:

*Süt veya jel tarzı temizleyiciler
*Alkol oranı düşük ya da gerekirse yağlı kısıma alkollu normal ve kuru kısma alkolsuz tonik
*Cildin ihtiyacına göre suda yağ yada balans nemlendirici 
*temizleyici ve sıkılaştırıcı-vitamin maskeler
*peeleng (granürsüz)10 günde 1 granürlü

Günlük bakım: temizleme, tonik,nemlendirme
Haftalık bakım: peeleng granürlü ve granürsüz dönüşümlü ve maske

Faydalı olup olmadığı konusunda lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın.Kendinize ve cildinize iyi bakın. Bloğumu takibe almayı unutmayın :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder